Саопштење за медије са Четврте сједнице Одбора

Одбор за рјешавање стамбеног питања прогнаних Срба из Хрватске и Федерације БиХ (у даљем тексту: Одбор) одржао је четврту сједницу 18. децембра 2021. године. На  сједници је било присутно девет од укупно десет чланова Одбора (Драгица Бабић, Диана Клапаревић, Ирена Аџић, Слађана Вујаклија, Тања Вучковић, Слађана Рожа, Душан Пилиповић, Небојша Берић и Давор Деврња). Члан Одбора Душанка Маћешић била је оправдано одустна због корона вируса. 

Присутни чланови Одбора су донијели једногласну одлуку да Слађана Рожа није више члан Одбора а тиме више ни Предсједник Одбора. За новог Предсједника Одбора једногласно је изабрана Драгица Бабић. 

Желимо да вас замолимо да убудуће позивате Предсједника Одбора Драгицу Бабић или доље потписане чланове Одбора за давање изјава или учешће у емисијама везано за рјешавање стамбеног питања прогнаних Срба из Хрватске и Федерације БиХ.

Тренутно радимо на анализи резултата након акције евидентирања прогнаничких породица из Хрватске и Федерације БиХ које су подстанари или живе у недовршеним објектима или у трошним кућама. Акција је завршена  15. децембра 2021. године. Након тога обратићемо се Предсједнику Вучићу, предсједници Владе Ани Брнабић и другим званичницима са молбом да држава испуни обећање из 2012. године и  ријеши стамбено питање прогнаних Срба из Хрватске и Федерације БиХ.

У Београду, 18.децембар 2021. године

Предсједник и чланови одбора

Драгица Бабић
Ирена Аџић
Диана Клапаревић
Слађана Вујаклија
Тања Вучковић
Душан Пилиповић
Небојша Берић
Давор Деврња