Драгица Бабић – предсједник Одбора

Рођена 12.4.1967. године у Сиску, Република Хрватска. Живјела  у селу Стражбеница, општина Петриња до рата 1991.године. Прогнана у „Олуји“ 1995. године. Завршила Факултет политичких наука.  По занимању дипломирани социјални радник. Прије рата радила  на Радио Петрињи као спикер водитељ. Тренуто ради као продавац. Живи у Београду као подстанар. Два пута конкурисала за стан у Београду и оба пута била испод црте.

Диана Клапаревић

Рођена 28.02.1984. године у Бихаћу. Живјела у личком мјесту Срб (сада Република Хрватска) до 1995. године када је прогнана са породицом и читавим народом  у „Олуји“.  Завршила Природно – математички факултет у Новом Саду, смјер Медицинска физика. Од 2014. године запослена на Институту за онкологију и радиологију Србије у Београду. Удата и мајка двоје дјеце. Живи као подстанар. Конкурисала два пута за стан у Београду али без успјеха.

Душан (Илија) Пилиповић

Рођен 20.03.1956. године у Бихаћу, Босна и Херцеговина. Ожењен супругом Милицом, родом из Затона код Обровца. Имају ћерку Милијану.  До прогона почетком августа 1995. године живио у селу Калати, мјесна заједница Кулен Вакуф, општина Бихаћ. Завршио средњу саобраћајну техничку школу – смер друмски саобраћај у Сарајеву.  Прије рата радио у струци у привреди. За вријеме рата обављао командне дужности у ЈНА до 19. маја 1992. године, потом у војсци Републике Српске и војсци Републике Српске Крајине у укупном трајању од 4 године и 4 мјесеца. Сво вријеме налазио се на првим борбеним линијама одбране Отаџбине.  Од 1996. године до марта ове године поново  радио посао у својој струци. Од априла у пензији. Живи у Београду. Подстанари од 1995. године до данас. Од 2013. године подносили молбу за стамбено збрињавање на конкурс Комесаријата и Града Београда. При свакој додјели станова били испод црте.

Небојша Берић

Рођен 19.04.1972. године у Њемачкој. Основну школу завршио у селу Вариводе а средњу електротехничку школу у Книну. Прогнан у „Олуји“ 1995. године. Факултет техничких наука, одсјек електротехника, завршио у Новом Саду.  Тренутно запослен у „Средња Техничка Школа“ у Сомбору, на мјесту професора електрогрупе предмета. Ожењен, отац двоје деце. Живи као подстанар у Сомбору. Досад није конкурусао за рјешавање стамбеног питања.

Тања Вучковић

Рођена 28.09.1991. године у Карловцу, Република Хрватска. Са родитељума прогнана у Суботицу 1993. године где је стекла основно и средње образовање. Студирала англистику на Филолошком факултету у Београду гдје је 2016. године стекла звање мастер професора енглеског језика и књижевности. Тренутно запослена као професор енглеског језика у гимназији. Више од 10 година живи као подстанар у Београду. Досад није конкурисала за рјешавање стамбеног питања.

Давор Деврња

Рођен 16.12.1979. године у Книну гдје је завршио основну школу и прву годину средње школе. Са породицом је прогнан у злочиначкој акцији „Олуја“ 1995. године, из села Отон, поред Книна. При доласку у Србију наставио је школовање у Електротехничкој школи „Никола Тесла“ у Београду. Након средње школе наставља са високим образовањем и стиче звање Специјалиста струковни инжењер машинства. Запослен је у Београдском водоводу и канализацији. Живи као подстанар.