Прва сједница Одбора за рјешавање стамбеног питања прогнаних Срба из Хрватске и ФБиХ

Група прогнаних лица Слађана Рожа, Драгица Бабић, Ирена Аџић, Диана Клапаревић, Слађана Вујаклија, Душанка Маћешић, Душан (Илија) Пилиповић и Небојша Берић након међусобне размјене мишљења донијела је одлуку да оснују Одбор за рјешавање стамбеног питања прогнаних Срба из Хрватске и Федерације БиХ. Ради се о прогнаним лицима која скоро три деценије живе као подстанари. Главни разлог оснивања Одбора јесте незадовољство недопустиво спорим рјешавањем питања становања како главног проблема са којим се суочава више од 10.000 прогнаничких породица из Хрватске и Федерације БиХ. Чланове Одбора и многе друге прогнаничке породице посебно је шокирала информација о скором завршетку Регионалног стамбеног програма и да неће бити испуњено обећање државе да се ријеши стамбено питање свих прогнаних Срба из Хрватске и Федерације БиХ.

Одбор за рјешавање стамбеног питања прогнаних Срба из Хрватске и Федерације БиХ (у даљем тексту: Одбор) одржао је 29. октобра 2021. године своју Прву (конститутивну) сједницу. За предсједника Одбора изабрана је Слађана Рожа. На сједници је донијета одлука да се покрене акција евидентирања прогнаничких породица које немају ријешено стамбено питање. Из тог разлога припремљен је позив за анкету и анкетни упитник. Одбор позива све прогнаничке породице из Хрватске и Федерације БиХ које су у статусу подстанара, живе у недовршеним објектима или у трошним кућама да масовно учествују у анкети и попуне анкетни упитник електронским путем. Анкетни упитник се налази на сајту Одбора www.prognani.rs Спровођење анкете почиње 1. новембра и траје 45 дана тј. до 15. децембра 2021. године.

Чланови Одбора желе посебно да истакну чињеницу да им несебичну помоћ и подршку у реализацији циљева и активности пружа народни посланик и предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта са својим сарадницима. 

Информативна служба Одбора