Позив Србима из Хрватске и Федерације БиХ са неријешеним стамбеним питањем

Одбор за рјешавање стамбеног питања прогнаних Срба из Хрватске и Федерације БиХ (у даљем тексту: Одбор) позива све прогнаничке породице из Хрватске и Федерације БиХ које су у статусу подстанара, живе у недовршеним објектима или у трошним кућама да учествују у анкети и попуне анкетни упитник електронским путем. Анкетни упитник се налази на сајту Одбора www.prognani.rs  Спровођење анкете почиње 1. новембра и траје 45 дана тј. до 15. децембра 2021. године.

Циљ анкете јесте да се утврди тачан или барем приближно тачан број прогнаничких породица из Хрватске и Федерације БиХ које нису ријешилe своје стамбено питање. Након завршене анкете биће урађена анализа прикупљених података тј. колико прогнаничких породица нема ријешено стамбено питање, за који стамбени програм се опредјељују прогнаничке породице и др. Анализа резултата анкете биће објављена на сајту Одбора www.prognani.rs

Након урађене анализе Одбор ће послати писмо предсједнику Републике Александру Вучићу и предсједници Владе Ани Брнабић  са апелом и молбом да држава испуни обећање из 2012. године и трајно ријеши стамбено питање свих прогнаних Срба из Хрватске и Федерације БиХ. Писмо ће бити упућено и народном посланику Миодрагу Линти који се годинама активно бори за рјешавање стамбеног и бројних других проблема прогнаних лица.

Информативна служба Одбора