Писмо Одбора Миодрагу Линти

Одбор за рјешавање стамбеног питања прогнаних Срба из Хрватске и Федерације БиХ

Народни посланик Миодраг Линта

 

Предмет: Ријешити стамбено питање више од 12.000 прогнаничких породица из Хрватске и ФБиХ

Поштовани господине Линта,

Желимо да се захвалимо Вама и Вашим сарадницима из разлога јер сте пружили велику помоћ и подршку у реализацији наше акције анкетирања прогнаничких породица из Хрватске и Федерације БиХ које су подстанари или живе у недовршеним објектима или у трошним кућама. Попуњавање анкетног упитника електронским путем је трајало 45 дана тј. од 1. новембра до 15. децембра 2021. године.

Добро нам је познато да чините све што је у Вашој моћи да држава коначно ријеши стамбено и бројне друге проблеме нашег народа у процесу интеграције. Упознати смо да сте почетком године поднијели приједлог закона о избјеглицама у скупштинску процедуру. Нажалост, осам пута нисте добили подршку у Скупштини за свој приједлог закона али нисте одустали од борбе. Такође, упутили сте у посљедњих годину дана четири писма предсједници Владе Ани Брнабић са захтјевом да се рјешавају проблеми прогнаних Срба из Хрватске и Федерације БиХ.   

Желимо да Вас замолимо да примите делегацију нашег Одбора у Скупштини Србије на састанак у што краћем временском року. Борићемо се заједно са Вама да Влада донесе одлуку да се настави Регионални стамбени програм и да се обрати Европској унији за помоћ као и 2012. године. То конкретно значи изградњу станова, додјелу пакета грађевинског материјала, куповину монтажних кућа и сеоских имања док се стамбено не ријеши и посљедња прогнаничка породица из Хрватске и Федерације БиХ.  

Дописе са молбом за пријем делегације нашег Одбора упутили смо Предсједнику Републике Србије Александру Вучићу и предсједници Владе Републике Србије Ани Брнабић.

С поштовањем,

У Београду, 20. децембар 2021. године

Предсједник Одбора
Драгица Бабић