Линта примио у Скупштину Србије чланове Одбора за рјешавање стамбеног питања прогнаних Срба

Народни посланик Миодраг Линта разговарао је у сриједу 22. децембра са члановима Одбора за рјешавање стамбеног питања прогнаних Срба из Хрватске и Федерације БиХ (у даљем тексту: Одбор) на челу са Предсједницом Драгицом Бабић. На састанку су, поред Предсједнице Драгице Бабић, били присутни чланови Одбора: Диана Клапаревић, Ирена Аџић, Слађана Вујаклија, Тања Вучковић, Душанка Маћешић, Душан Пилиповић и Давор Деврња. Члан Одбора Небојша Берић није присуствовао састанку због обавеза на послу. Линта је примио писмо Предсједнице Одбора у понедјељак 20. октобра са молбом за састанак и након два дана је примио делегацију Одбора.

Чланови Одбора упознали су Миодрага Линту са акцијом анкетирања прогнаничких породица из Хрватске и Федерације БиХ које су подстанари или живе у недовршеним објектима или у трошним кућама. Анкетни упитник је током 45 дана акције попунило 8.411 прогнаничких породица. Главни циљ Одбора јесте да се у што краћем временском року коначно ријеши стамбено питање свих прогнаних Срба из Хрватске и Федерације БиХ. 

Линта је дао пуну подршку активностима Одбора и обећао да ће учинити све што је у његовој моћи да Влада испуни своје обећање и ријеши кључно питање интеграције највећних жртава рата на простору бивше Југославије а то је питање становања. 

У Скупштини Србије, 22. децембар 2021. године

Информативна служба Одбора