Анкетни упитник попунило 8.411 прогнаничких породица из Хрватске и Федерације БиХ

Одбор за рјешавање стамбеног питања прогнаних Срба из Хрватске и Федерације БиХ (у даљем тексту: Одбор) покренуо је 01. новембра 2021. године акцију анкетирања прогнаничких породица из Хрватске и Федерације БиХ које су подстанари или живе у недовршеним објектима или у трошним кућама. Попуњавање анкетног упитника електронским путем трајало је 45 дана тј. до 15. децембра 2021. године.

Одбор је, у складу са обећањем, урадио анализу резултата анкете. Анкетни упитник попунило је 8.411 прогнаничких породица из Хрватске и Федерације БиХ које су подстанари или живе у недовршеним објектима или у трошним кућама (24.044 лица). Наведена бројка јасно потврђује да је наша акција била веома успјешна и да су очекивања наведене категорије нашег народа велика у смислу праведног и трајног рјешавања њиховог стамбеног питања.

Одбор ће у понедјељак 20. децембра упутити писма Предсједнику Републике Србије Александру Вучићу и предсједници Владе Републике Србије Ани Брнабић са молбом за састанак у циљу праведног и трајног рјешавања стамбеног питања прогнаних Срба из Хрватске и Федерације БиХ. Писмо са молбом за састанак биће упућено и народном посланику Миодрагу Линти који се годинама активно бори за рјешавање стамбеног и бројних других проблема прогнаних Срба.

У прилогу може видјети анализу резултата анкете.

У Београду, 18.децембар 2021. године

Информативна служба Одбора